Miért szeretsz a Szerencsejáték Zrt.-nél dolgozni?

Tekintettel arra, hogy Szerencsejáték Zrt.-ből egy van az országban, itt minden egyes új projekt bevezetésével, amiben, ha egy kicsit is hozzájárulsz annak megvalósításhoz úgy érzed magad, hogy történelmet írsz. Ezeket az érzéseket, élményeket nem veheti el tőled senki. Büszke vagyok arra, hogy itt dolgozhatok, egy olyan TOP10-es vállalatban, aminek nagyon sokat köszönhetek. Szakmai fejlődést, karrierutat, kölcsönös bizalmat, és sok-sok olyan feladatot, aminek megvalósítása egyedi, ezáltal olyan élményt tud nyújtani, amit úgy érzel, ez egy kicsit a tied is, a Te kezed is benne van.

Kérlek mesélj egy kicsit a karrierutadról a Szerencsejáték Zrt.-ben. Mivel támogatja a vállalat a munkádat, valamint a saját személyes és szakmai fejlődésedet?

2011 márciusában érkeztem a Társasághoz, mint informatikai biztonsági menedzser. Rá 1 évre bejött az akkori biztonsági igazgatóhelyettes egy szabvánnyal a kezében az irodánkba, ahol nyolcan ültünk és annyit mondott: "Van itt egy stratégiai feladat, meg kell felelnünk az alábbi szabványkövetelményeknek annak érdekében, hogy Eurojackpot játékot értékesíthessünk. Ki vállalja?" Egyedül én tettem föl a kezem, és elindult az utazás. Rengeteg belefektetett munka, a Társaság pedig számos szakmai tréning biztosításával járult hozzá szakmai fejlődésemhez, ami később meghozta a gyümölcsét: vezető információbiztonsági menedzser, majd vezető auditor lettem. 2016-ban történt vezetőségváltás következtében az új igazgatóm megbízott az akkori információvédelmi osztály vezetésével. Később átnevezésre került az osztály Információ Biztonsági Ellenőrzési Főosztállyá és engem kértek fel végleges vezetőnek.

Hogyan írnád le a csapatot, akikkel nap mint nap együtt dolgozol? Milyen érzés ehhez a csapathoz tartozni?

Mint egy jó futball csapat: minden posztra van 1-2 kiváló munkatársam, akiket, ha sok feladat érkezik tudok rotálni. 2016-ban nagyon nehezen viseltem, hogy külön irodába kerültem, mint vezető. Mivel én is csapatjátékos vagyok, ezért amikor tehetem velük vagyok és beszélgetünk nem csak munkáról, hanem privát dolgokról is. Úgy érzem elnyertem a bizalmukat, számos magánéleti dolgot megosztanak velem, kérik a tanácsomat, segítünk egymásnak. Remekül sikerült az utolsó csapatépítő tréningünk, ahol jó volt nézni a csapategységet, ahogy beszélnek egymáshoz, ahogy segítik egymást. Próbáltam kicsit kívülállóként figyelni őket, és büszkén állapítottam meg: összeszokott, motivált, őszinte, megbízható csapatom van.

Milyen kihívásokkal találkozol a munkád során, valamint hogyan oldod meg ezeket a helyzeteket?

Mint egy hosszú házasságban természetesen itt is vannak kihívások: szűk határidős feladatok, szakmai viták, folyamatos változások. Úgy gondolom, mint vezető felelősségünk van abban, hogy teljesít a csapatunk és biztosítani kell számukra minden olyan lehetőséget, mely segíti a Társaság stratégiájának megvalósítását az egyéni fejlődés mellett. Az külső környezeti változások (pl.: jogszabályi) állandó kihívásokat jelentenek, melyeket megfelelő módon kell kommunikálni munkatársaink, csapatunk felé annak érdekében, hogy lássák ezeknek milyen előnye van. Mindezt sok megbeszéléssel, szakmázással oldjuk meg közösen. Nagyon fontos a csapat bevonása az ilyen helyzetek megoldásába. A legnagyobb kihívás számomra minél jobb vezetőnek lenni, minél többet adni mind a munkatársaim, mind a Társaság számára.

Mit üzensz jövőbeli kollégádnak, miért jelentkezzen a Szerencsejáték Zrt.-hez?

Én egy Albert Einstein idézetet üzennék: „Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” Azt kívánom jelentkezzetek hozzánk és valósítsátok meg az álmaitokat!