Közel egy éve dolgozol a Szerencsejáték Zrt-nél. Hogyan emlékszel vissza az első hetekre? Hogyan ismerted meg a vállalatot?

Mintha csak tegnap lett volna… Izgalmakkal és reményekkel telve léptem át először a tesztelői iroda küszöbét. Nagyon kedves és barátságos kollégák és vezetők fogadtak, nem éreztem magam kívülállónak egy percig sem. A különféle rendszerek megismerésében maximális támogatást kaptam. Pár hónap után olyan érzésem volt, mintha mindig is ennél a cégnél dolgoztam volna. Az újonnan belépők számára tartott Orientációs nap is segítette a beilleszkedést. Ennek keretében minden terület bemutatkozott, így egy átfogó képet kaptunk a cégről. Mindezt kreatívan és érdekesen, játékokkal tűzdelve.

Jelenleg alkalmazás tesztelő munkakörben dolgozol. Mit takar ez pontosan? Milyen feladataid vannak?

Amikor egy új fejlesztést megkapok tesztelésre, először a specifikáció alapján készítek teszteseteket, követelményeket. Ezzel párhuzamosan ismerkedem magával a rendszerrel. Úgy gondolom, ez a legizgalmasabb rész! Kiváltságos dolognak tartom, hogy én próbálhatok ki először egy olyan dolgot, mely később könnyebbé, gördülékenyebbé teheti a felhasználók életét! A tesztesetek végrehajtása után rögzítem az esetleges hibákat, egyeztetve a fejlesztővel a legjobb eredmény érdekében. A kapott javítások ellenőrzése után, ha minden funkció megfelelően működik, dokumentálom az elvégzett teszteket, hibákat, javításokat a tesztelési jegyzőkönyvben.

Hogyan fejlődsz a munkád során, részt veszel valamilyen képzésen?

Bátran mondhatom, hogy közel egy év alatt rengeteg tudásra tettem szert! Mivel egy meglehetősen speciális szolgáltató szervezetnél dolgozom, még egy napom sem telt unalmasan. A munkavégzéshez megfelelő sajátos tudást a kollégák önzetlen segítségével hamar összeszedtem, és azóta is igyekszem hasznos tagja lenni a csapatnak. A cégen belüli képzéseknek köszönhetően sosincs megállás a fejlődésben, legyen szó informatikai vagy akár a nyelvi készségek fejlesztéséről.

Vállalatunkról elmondható, hogy közösen érjük el a céljainkat. A csapat, amiben dolgozol, hogyan járul hozzá?

Mi tesztelők találkozunk először a technológiai újdonságokkal és az új szoftverekkel. Ez nagyon izgalmas, illetve felelősségteljes kihívás is egyben, mivel a mi szerepünk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hibamentes fejlesztések kerüljenek a felhasználókhoz. Ezt úgy igyekszünk elérni, hogy szinte mindent átfogó teszteseteket írunk és hajtunk végre, illetve folyamatos a kapcsolattartás a fejlesztői csapattal. Közös cél, hogy hibamentes, jó minőségű termék kerüljön ki a kezünk közül.

 

 

 

 

 

Aki az informatikai területen szeretne nálunk dolgozni­­­­ ­– akár alkalmazás tesztelőként, mit gondolsz, milyen kompetenciákkal, szakmai készségekkel kell rendelkezzen?

Úgy gondolom, a digitális kompetencia elengedhetetlen, mert ez adja az informatika alapjait. Továbbá a kitartás, önállóság és a kommunikációs képesség is nagyban hozzájárul a tesztelés sikerességéhez, mivel dönteni kell a teszteredmények függvényében a további vizsgálatokról a fejlesztőkkel együttműködve.

Mit üzensz az esetleges jövőbeni kollégádnak?

Szakmai tudással és kedvességgel nem érhet rossz meglepetés!