Hogyan lettél a Szerencsejáték Zrt. karitatív sorsjegy-értékesítő hálózatának a munkatársa? Kérlek mesélj kicsit a folyamatról és az elhatározásodról, hogy miért csatlakoztál a vállalathoz.

Egy kedves megváltozott munkaképességű barátom már évek óta a Szerencsejáték Zrt. alkalmazásában dolgozik. Amikor az iskola befejezése után elkezdtem állást keresni, ez a barátom nagy lelkesedéssel ajánlotta a vállalatot. A jelentkezésemet követően elsőként alkalmas helyet kerestek számomra, ahol minden akadálymentesített, így nem akadályozza semmi a munkavégzésemet. A felvételi interjúm során a karitatív osztály vezetőjével, Rosner Imrével bejártuk a leendő munkavégzésem helyszínét, hogy közösen fel tudjuk mérni, minden megfelelő-e a számomra.

Milyen érzés a Szerencsejáték Zrt. csapatának részese lenni? Mitől különleges Szrt-snek lenni?

Minden ismerősömnek azt szoktam mondani, hogy a Szerencsejáték Zrt. egy nyílt hely, de védett tulajdonságokkal. Ez számomra azt jelenti, hogy a vállalat nagyon nyitottan és rugalmasan áll hozzánk, megváltozott munkaképességű személyekhez. Ugyanakkor védett, mert minden tőlük telhetőt megtesznek ahhoz, hogy a munkavégzésünk gördülékenyen menjen.

Hogyan telik egy átlagos napod? Milyen feladatokat kell ellátnod a munkád során?

A napot mindig a jelenléti ív kitöltésével, adminisztrációval és a sorsjegyek állapotának felmérésével kezdem. A saját munkámat megkönnyítendőleg minden nap adminisztrálom, hogy melyik sorsjegyből mennyi fogyott. Ez alapján tudom, hogy melyik fogy jobban, vagy melyiket ajánljam többször a játékosoknak. Nagyon fontos, hogy jobban ismerjem a sorsjegyeket és a játékmeneteket, mint maguk a játékosok, mivel sokszor kérik a tanácsomat abban, hogy melyik lenne a számukra megfelelő játék.

Milyen érzés napi szintű kapcsolatot ápolni játékosainkkal, hozzájárulni mások szerencséjéhez?

Nagyon jó érzés, amikor mosolyogva, egy nyertes sorsjeggyel a kezükben jönnek a pulthoz és kérnek, hogy ajánljak nekik egy újabb sorsjegyet. Vannak törzsvásárlók is, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolok, már jól ismerjük egymást és jó őket többször viszontlátni. Nagyon kedves számomra minden olyan pillanat, amikor valakitől olyan visszajelzést kapok, hogy mennyire örülnek, amiért itt dolgozom, milyen jó, hogy ilyen pozitív és vidám vagyok.

Mit üzensz jövőbeli kollégádnak, miét jelentkezzen a Szerencsejáték Zrt.-hez?

Ez a nyílt munkaerőpiac nagyon sok tapasztalatot tud nyújtani és nagyon sok élményt ad a játékosokkal való kapcsolattartás. Ne ijedjen meg senki a lehetőségtől. A bolt, ahol a munkámat végzem nagyon befogadó, csakúgy, mint maga a vállalat. A cég segít mindenben és minden problémára találnak megoldást. A karriert lépcsőfokonként kell építeni, amihez nagyon jó állomás ez az állás.